Bli kund hos oss i Evita Care 

Här kan du läsa hur du ansöker om hemtjänst. Du kanske redan har hört talas om oss eller vet någon du känner som har oss som utförare. Du kan direkt under hembesöket meddela handläggaren att du väljer oss som utförare. 

När vi får ett nytt uppdrag (ny kund) kontaktar vi kunden eller anhöriga. Vi bokar in en tid för en träff där vi berättar om företaget och hur vi arbetar. Vi går även igenom de insatser som är beviljade, kommer överens om vilka dagar, vilka tider samt när vi kan påbörja. Då detta kan vara en helt ny situation för många, visar vi stor respekt för detta och har förståelse om man vill tänka igenom några dagar hur man vill ha det innan vi gör vårt första besök hemma hos dig. 

 

Ansökan steg för steg:

  1. Ring till kommunen eller besök deras hemsida. Om du hellre ringer till kommunen be då att få tala med en handläggare (biståndshandläggare). Efter att du tagit första kontakten kommer kommunen utse en handläggare som har hand om ansökningar i det område du bor. Denne kommer hem till dig eller till sjukhuset beroende på vart du befinner dig. Under mötet går ni igenom den situation du befinner dig i samt dina önskemål. 
  2. Dags att lämna in ansökan om den hjälp du önskar få. Handläggaren kan hjälpa dig med ansökan. Vill man så går det att göra denna ansökan i samband med att handläggaren är hos dig. 
  3. När ansökan är inlämnad och handläggaren har fått den görs en utredning av dina behov. Beslut: När utredningen är klar får du ett besked om vilket stöd du har blivit beviljad. 
  4. Om du inte är nöjd med det beslut som fattats då har du rätt att överklaga.  
  5. Nu kommer du att få välja vilken som du vill ska utföra den hjälp (bistånd) du har fått beviljat, en så kallad utförare ska väljas. 

Mottagningsenheten Umeå 090-16 10 02